Menu
Blogi

Vastaus Putkosen kutsuun

Arvoisa Matti Putkonen,

 

Me allekirjoittaneet olemme vastaanottaneet kutsunne tulla vierailemaan Perussuomalaisten puoluetoimistolla ja osallistumaan keskustelutilaisuuteen teidän ja Olli Immosen kanssa. Kieltäydymme kohteliaasti kutsustanne kahdesta syystä:

Ensinnäkin, haluamme edelleen saada puolueen puheenjohtajalta, ulkoministeri Timo Soinilta, sekä puoluejohdolta lausunnon heidän suhtautumisestaan kansanedustaja Olli Immosen esiintymisiin, kirjoitusten sisältöihin ja niiden edustamaan aatemaailmaan. Nimenomaan tätä olemme vaatineet julkisuudessa, mutta jääneet ilman vastausta, eikä suljettu keskustelu kanssanne tarjoa vastausta kysymyksiimme.

Toiseksi, pidämme tärkeänä, että keskustelu rasismista ja sen vastaan toimimisesta pysyy julkisena. Julkisesti esitetty kritiikki ja vastustus rasistisia lausuntoja kohtaan ei ole vihapuhetta tai kiihkoa, vaan osa demokraattista poliittista kulttuuriamme.

Katsomme, että ulkoministeri Soinin ja Perussuomalaisten puoluejohdon tulisi käydä keskustelua julkisesti, sillä vastausta vaille on jäänyt myös Suomen kansa.

 

Ystävällisin terveisin,

Li Andersson

Eero Heinäluoma

Ville Niinistö

Antti Rinne

 

Jan Sundberg

Erkki Tuomioja

Tytti Tuppurainen

Antti Vuorenrinne