Menu

Listä

Olen Li Andersson, 33 vuotta, kansanedustaja, vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Turussa. Olen parhaillaan vanhempainvapaalla hoitamassa pientä tytärtäni Avaa, jonka jälkeen palaan opetusministerin tehtävään. Olen syntynyt Turussa vuonna 1987 ja asunut täällä koko elämäni. 

Olen ollut politiikassa mukana yli 10 vuotta, ja edelleen minua ajaa eteenpäin kolme isoa tavoitetta: ihmisten tasa-arvon lisääminen, köyhyyden vähentäminen sekä ilmastokriisin ratkaiseminen. Minut valittiin Turun kaupunginvaltuustoon vuonna 2012, eduskuntaan vuonna 2015 ja vasemmistoliiton puheenjohtajaksi vuonna 2016. 

Kuntapolitiikassa haluan erityisesti edistää niin lasten ja nuorten kuin ikäihmisten asemaa ja palveluita. Juuri elämän alussa ja loppuvaiheessa olemme kaikki kaikkein eniten riippuvaisia siitä, että hyvinvointipalvelut toimivat, ja että hoiva on inhimillistä ja laadukasta. Koronakriisin jälkimainingissa on entistä tärkeämpää, että valtuustoissa istuu sellaisia päättäjiä, jotka eivät toista 90-luvun laman jälkeisiä virheitä. 

Ennen politiikka- ja järjestöelämääni olen työskennellyt muun muassa Muumimaailman kassalla, hotellin vastaanottotyöntekijänä, tarjoilijana ja tiskaajana, Greenpeacen feissarina, lajittelijana hedelmätehtaalla Ranskassa sekä kääntäjänä. Järjestömaailmassa olen työskennellyt Finlands Svenska Skolungdomsförbund  – opiskelijajärjestön pääsihteerinä, Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten piirisihteerin sijaisena sekä Civil Rights Defenders -ihmisoikeusjärjestön harjoittelijana.

Olen valtiotieteiden kandidaatti. Opiskelin kansainvälistä oikeutta Åbo Akademissa ja erikoistuin kansainväliseen ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen. Sivuaineena olen opiskellut Venäjän kieltä ja kulttuuria.

Vapaa-ajallani pyrin lukemaan mahdollisimman paljon, se on paras tapa rentoutua ja kehittää omaa ajattelua. Nautin myös kiireettömistä aamuista, avantouinnista, keikoilla käymisestä sekä ystävien kanssa ajan viettämisestä. Olen parantumaton kahviaddikti.