Menu
Blogi

Pieni tarina tasa-arvosta

Li Andersson pressikuva 2

Eero, Mauri, Aleksi, Kari, Matti, Kalervo, Jari, Arto, Jouni, Jari, Kimmo ja Ilkka. Nämä olivat kaikki ison lavan alustajien nimet Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen liiton tammikuussa järjestämässä korkean profiilin edunvalvontaseminaarissa Finlandia-talolla. Vuonna 2015 järjestetyssä seminaarissa, jossa olivat paikalla yhteiskunnan alojen huiput, joukkoon ei mahtunut yhtäkään naista. Tämä on yksi pieni tarina epätasa-arvosta, mutta lukuisia muitakin on. Kyseinen seminaari ei nimittäin ollut mikään poikkeus. Vastaavanlaisiin törmää koko ajan, kun sähköpostiin tupsahtelee kutsuja eri tilaisuuksiin. Milloin on kyse Verohallinnosta, milloin Vapaus valita toisin -verkostosta.

Olen ottanut tavaksi listata näiden eri seminaarien puhujat etunimeltä ja laittaa listat Twitteriin. Teen sitä siksi, etten halua kyseenalaistaa yksittäisten henkilöiden asiantuntijuutta, vaan pikemmin tehdä heistä anonyymejä sukupuolensa edustajia, ja siten tuoda esille, kuinka vahvasti miesten dominoimaa politiikka edelleen on.
Se on minun tapani tehdä arjen tasa-arvoseurantaa. Valtarakenteiden muuttamiseksi ne täytyy ensin tehdä näkyviksi.

***

Kirjoitus on osa vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaiden “Pieniä tarinoita tasa-arvosta”-verkkokampanjasta. Se on kirjoitushaaste, jolla haastamme sinut kertomaan arkipäivän kokemuksia tasa-arvosta ja epätasa-arvosta.

Kirjoita Facebookiin, blogiisi tai minne vain nettiin, lyhyesti tai pitkästi, henkilökohtaisesta kokemuksesta tai yleisestä huomiosta siitä, millaisia tasa-arvo-ongelmia nyky-Suomessa kohdataan. Käytä #pieniätarinoita-tunnusta ja jaa kirjoituksesi tämän tapahtuman seinälle!

Tasa-arvo ei toteudu vielä, mutta me korjaamme sen – yhdessä!

Terveisin,

Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkaat
Li Andersson, Varsinais-Suomi
Veronika Honkasalo, Helsinki
Katja Hänninen, Oulu
Anna Kontula, Pirkanmaa
Pia Lohikoski, Uusimaa

No Comments

    Leave a Reply