Menu
Blogi

Kriisimaiden velat alaskirjattava

li-lehti-kansiTiedote 14.2.

Li Andersson vaatii kriisimaiden velkojen alaskirjausta

Vasemmistoliiton kärkiehdokas Li Andersson avaa eurovaalikampanjansa ystävänpäivänä 14.2. lehdistötilaisuudella, katutapahtumalla ja vaalijuhlalla. Andersson tavoittelee paikkaa Euroopan parlamentissa ja sen talous- ja rahavaliokunnassa (ECON). Samalla julkaistiin myös Li Andersson -eurovaalilehti

“Talouskurin sijaan vaadin julkisia investointeja työttömyyskriisin ratkaisemiseksi ja rahaliiton rakenteellisten ongelmien korjaamista. EKP:n on voitava lainoittaa jäsenmaita suoraan ja Euroopan pankkijärjestelmää on uudistettava. Tämän lisäksi pitää aloittaa järjestelyt kriisimaiden velkojen alaskirjaamiseksi”, Andersson sanoo.

Valtavirran oikeistolainen talouspolitiikka on menettänyt uskottavuutensa. Hyviä osoituksia tästä ovat kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja OECD:n viimeaikaiset kommentit.

IMF varoitti liiallisista leikkauksista ja OECD myönsi epäonnistuneensa täysin kriisin vakavuuden arvioimisessa. Toistuvista epäonnistumisista huolimatta Suomi peräänkuuluttaa vieläkin talouskuria kotimaassa ja EU:ssa.

“Haen Euroopan parlamentin talous- ja rahavaliokuntaan päästäkseni vaikuttamaan suoraan EU:n talouspolitiikkaan. Monipuolisemmalle talouspolittiselle keskustelulle on huutava tarve, koska oikeiston ajama kriisihoito on epäonnistunut täysin”, Andersson sanoo.

Hänen muut vaaliteemansa ovat työoikeuksien voimakkaampi suoja, siirtolaisten ja vähemmistöryhmien ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja ilmastotieteen edellyttämät sitovat päästövähennykset.

Andersson on kerännyt taakseen jo lukuisia nimekkäitä tukijoita, joihin kuuluvat muun muassa muusikko Tommy Lindgren, professori Jaakko Hämeen-Anttila, jalkapalloilija Timo Furuholm, Vasemmistoliiton ex-euroedustaja Esko Seppänen ja Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula.

Lisätietoja:
Li Andersson, 0405088697
Kuvat: http://liandersson.fi/medialle

<3 Eurooppa & STOP #talouskuri #työttömyys # rasismi #co2 #keinottelijat

No Comments

    Leave a Reply