Menu
Yleinen

2422 kiitosta!

2422 ääntä. Siitä seuraa sellainen kiire ja rumba, ettei edes ehdi istua alas ja ilmaista kiitostaan blogitekstin muodossa. Haastatteluja sen sijaan on ollut monta, niitä voi lukea esimerkiksi Tylkkärin ja Voiman kotisivuilta. Nyt on kuitenkin vihdoin kiitosten aika!

Ensinnäkin on tietenkin kiitettävä – vähintään 2422 kertaa! Vaalitulokseni yllätti ja ilahdutti – minut ja monta muutakin. Se osoittaa ennen kaikkea, että suuren budjetin ja pikkutakkiolemuksen sijaan mahtavan tuloksen voi tehdä myös kovalla, pitkäjänteisellä ja intohimoisella työllä ja yhteistyöllä, ajamalla johdonmukaisesti omia tavoitteitaan ja olemalla oma itsensä.

Suuri äänisaalis sekä velvoittaa että avaa ovia. Se antaa selkeän mandaatin ja aseman tehdä enemmän puolueen sisällä kuin ennen. Toimin tällä hetkellä muun muassa valtuustoryhmän väliaikaisena puheenjohtajana sekä yhtenä neuvottelijana, ja pääsen suoraan seuraamaan mitä neuvotteluhuoneissa tapahtuu. Äänimäärästä seurannut julkisuus on myös antanut mahdollisuuden tuoda esille punavihreitä vaatimuksia valtakunnallisesti.

Yksi keskeisimmistä tavoitteistani ensi kaudella on pyrkiä edistämään avoimempaa ja suorasanaisempaa politiikan tekoa niin valtuustossa kuin omassa työssäni valtuutettuna. Turun sopimuspolitiikka tuo tähän omat haaastensa, mutta on myös paljon mitä valtuutettu itse voi tehdä.

Ensi vuoden puolella on aikomus perustaa punavihreä verkosto Turkuun. Verkoston ideana on yhdistää niin puolueessa kuin sen ulkopuolella ja muissa poliittisissa ryhmittymissä, kansalaislikkeissä ja valtuustosalissa toimivia ideoimaan ja toteuttamaan käytännön toimintaa Turun punavihreistämiseksi entuudestaan.

Politiikkaa ei tehdä yksin eikä poliitikoksi tulla yksin. Tarvitaan erityisesti vaalien välillä enemmän poliittista keskustelua, enemmän poliittista vääntöä ja enemmän omalla äänellään puhumista. Vaalitulos osoitti että usko kunnallispolitiikkaan on edelleen alhainen, ja että äänestämisestä yhä selkeämmin on tulossa osa luokkayhteiskunnan rakenteita. Valittujen edustajien “edustuksellisuus” on jo nyt kyseenalainen.

Valtavan hieno vaalitulos antaa intoa, voimaa ja halua käyttää suurimman osan ajastani niin suurten kuin pienten poliittisten muutosten aikaansaamiseksi. Tästä kaikesta ei voi kuin nöyrästi kiittää kaikkia äänestäneitä, kannustaneita, auttaneita ja neuvonneita! Nyt työ vasta alkaa!

No Comments

    Leave a Reply