Menu
Blogi

Turussa vihreät ja kokoomus ovat eläneet sulassa sovussa

Hieno kampanjointipäivä Turussa takana! Osallistuin vaalipaneeleihin vaalikadun avajaistapahtumassa, Turun Sanomien vaalipaneeliin Skanssissa sekä kulttuuritapahtumien järjestämiseen liittyvään keskusteluun Bar Ö:ssä.

Koulutuksesta puhuttiin paljon. Turussa pitäisi mielestäni tehdä sivistyspoliittinen ohjelma koulutuksellisen eriarvoisuuden vähentämiseksi ensi kaudella. Päivähoidon yksityistäminen on edennyt niin voimakkaasti, että kunnallisista päivähoitopaikoista on puutetta, ja jonot ovat olleet pisimpiä Turun itäisellä alueella. Turussa ongelmana on myös koulujen eriytyminen, johtuen muun muassa painotettujen erikoisluokkien määrästä. On todella tärkeää, että lähikouluperiaatteesta pidetään kiinni, samalla kun turvataan riittävät resurssit erityisopetukseen ja ryhmäkokojen pitämiseen kohtuullisina.

Huvitti myös, kun Ville Niinistö otti yhteen Petteri Orpon kanssa koulutusleikkauksista. En nimittäin muista _yhtäkään_ koulutuksen resursseja koskevaa äänestystä koko viime valtuustokaudelta, jossa Turun vihreät ja Turun kokoomus olisivat äänestäneet eri tavalla. Sulassa sovussa ovat Turussa elänneet, vaikka valtakunnan tasolla nyt ottavat yhteen.