Menu
Blogi

Hiljaisen enemmistön on puututtava rasismiin

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson puhuu torstaina 3.4. Lieksan somaliasiain työryhmän järjestämässä infotilaisuudessa Näkökulmia kotoutumiseen. Lieksassa on viime vuosina nähty paljon rasistisia aloitteita ja väkivaltaa.

– Vaikka rasismi on saanut voimakkaan äänen, hiljaisia vastustajia on kuitenkin enemmän. On meidän kaikkien vastuulla käyttää ääntämme leviävää rasismia vastaan, Andersson painottaa.

Erityisen tärkeää tämä on Lieksassa, jossa perussuomalaiset pyrkivät heittämään bensaa liekkeihin, kärjistämällä jo jännittynyttä tilannetta osana eurovaalikampanjaansa.

Niinikään perussuomalaisten aloitteesta kunta päätti myös olla ottamatta vastaan alaikäisiä kiintiöpakolaisia Syyriasta. Lieksassa ulkomailla syntyneiden osuus väestöstä on vain 3,25 prosenttia.

– Työttömyyden kasvu johtuu poliittisista päätöksistä ja talouspolitiikasta, ei maahanmuutosta. Meidän ei pidä hyväksyä, että työttömyyttä käytetään tekosyynä rasismin lietsomiseen, Andersson jatkaa.

Kun päättäjät ja media toistavat mantraa huonoista tulevaisuuden näkymistä, joutuvat maahanmuuttajat ulkoisen uhan ja syyllisen rooliin.

Lieksalainen rasismi nousi otsikoihin kun mies tuomittiin vankeuteen ns. Facebook-rasismista vuonna 2012. Viime syksynä perussuomalainen valtuutettu vaati “puhdasta” kokoustilaa, koska hän ei halunnut kokoustaa samassa tilassa, jossa somaliasiain työryhmä kokoontuu.

– Tällainen epäinhimillinen toiminta on yksinkertaisesti saatava loppumaan, Andersson jyrähtää.

1 Comment

 • Samppa Turunen
  6.4.2014 at 20:06

  Tervehdys, olen samaa mieltä ettei rotuvihaa tule hyväksyä.

  Mutta voisiko tässä todellakin olla se syy, että kun Suomella ei ole varaa pitää huolta nykyisinkään Suomessa asuvista niin miksi tuotaisiin maahan lisää ihmisiä joista ei pystytä pitämän huolta ennen kuin Suomen talous on kunnossa?

  Li vastaa:
  Varmasti monilla on ennakkoluuloja, tässä yhteydessä on mielestäni kuitenkin kyse siitä, että PS lietsoo rasismia saadakseen tulenaran tilanteen syttymään ja kääntymään heidän edukseen vaaleissa.

  Pakolaisuuden taloudelliset vaikutukset ovat hyvin marginaaliset Suomen kansantaloudelle. Suomen varat menevät johonkin ihan muuhun kuin muutaman pakolaisen vastaanottamiseen, esimerkiksi yritysverotuksen alentamiseen ja kuripolitiikkaan, johon komissio ”pakottaa” meidät.

Leave a Reply