Menu
Blogi

Valinta puheenjohtajaksi olisi suuri kunnia!

Valinta puolueensa puheenjohtajaksi on suurin kunnia, jonka politiikassa voi saada. Olen päättänyt tavoitella tehtävää ja toivon siihen tukeasi.

Puheenjohtaja luotsaa puoluetta, mutta on kuitenkin vain osa yhteisöä. Siksi haluan, että puheenjohtajakisasta tehdään laaja yhteinen keskustelu Suomen ja vasemmistoliiton politiikasta sekä puolueen tulevaisuudesta. Vasemmisto on aina ollut tyytymättömien ja yhteiskunnallista muutosta ajavien poliittinen koti. Siksi meillä on muita puolueita painavampi todistustaakka omien tavoitteidemme saavuttamisesta kun teemme kompromisseja.

Eurovaalit 2014 osoittivat, että meillä on potentiaalia huomattavasti laajempaan kannatukseen kun puolueella on yhteiskunnallisesti tärkeä viesti. Puolueen linjaa ei voi kirkastaa ilman, että kannattajat, jäsenet ja aktiivit kaikki sitoutuvat osaksi prosessia, joka päivittää vasemmiston teemat ja Suomen. Minusta nämä teemat ovat eriarvoisuuden vähentäminen, demokratian edistäminen erityisesti talouspolitiikassa sekä työllisyyden, työelämän ja työhyvinvoinnin parantaminen.

Tule mukaan Vasemmiston, Suomen ja maailman muuttamiseen!

Li Andersson (s. 1987)

Työura: Kansanedustaja, Vasemmistonuorten puheenjohtaja, opiskelijajärjestön pääsihteeri, tarjoilija, kassa, teemapuistotyöntekijä, järjestötyöntekijä.

Julkaisut: Punavihreä, Sinivalkoinen (2014 Minerva Kustannus), Äärioikeisto Suomessa (Into 2012). Kolumnisti: MTV3, Hufvudstadsbladet, Turkulainen, Åbo Underrättelser, aikaisemmin Kansan Uutiset ja Kaakon Viestinnän paikallislehdet.

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden kandidaatti (kansainvälinen oikeus)

Kahvin ja kissavideoiden suurkuluttaja joka rakastaa matkustamista.