Menu
Blogi

Olen ehdolla EU-parlamenttiin!

Tänä viikonloppuna aloitan eurovaalikampanjani tapahtumilla Helsingissä ja Turussa. Odotan innolla tätä kampanjaa ja mahdollisuutta tehdä sitä teidän kaikkien kanssa, joten olethan yhteydessä jos haluat mukaan! 

Kesäkuun EU-vaalit ovat historian tärkeimmät. 

Venäjä käy hyökkäyssotaa Ukrainassa. Ilmasto- ja luontokriisit etenevät. Ympäri Eurooppaa monet kamppailevat elinkustannusten nousun kanssa, ja talouskuri uhkaa tehdä näyttävän paluun talouspolitiikan ytimeen. Samaan aikaan vaaleissa ennustetaan merkittävä nousua äärioikeistolle, mikä saattaa keikauttaa parlamentin voimasuhteet suuntaan, jossa ilmastotyössä aletaan jarruttamaan merkittävästi, sitoutuminen ihmisoikeuksiin heikkenee, eikä työntekijöiden oikeuksista tai köyhyyden vähentämisestä enää piitata.

Olen Suomessa saanut kokemusta niin kansanedustajan, puoluejohtajan kuin ministerin tehtävistä. Kuten olen aiemmin ilmoittanut, niin tulen joka tapauksessa luopumaan puolueen puheenjohtajuudesta syksyllä. 

Nyt on aika ottaa seuraava askel. Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin, koska eurooppalaisen päätöksenteon painoarvo kasvaa koko ajan, ja minä haluan olla mukana rakentamassa vahvaa vasemmistoa Euroopan tasolla. Olin ehdolla eurovaaleissa kymmenen vuotta sitten, vuonna 2014. Siitä kampanjasta jäi todella hienot muistot ja myös innostus kansainvälistä päätöksentekoa kohtaan. 

EU-parlamentissa aion tehdä töitä samojen arvojen ja tavoitteiden puolesta, jotka ovat ohjanneet poliittista työtäni Suomessa. Haluan vahvistaa työntekijöiden oikeuksia ja asemaa sekä vähentää köyhyyttä. Haluan riittävän kunnianhimoista mutta oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa. Haluan parantaa nuorten tulevaisuudenuskoa ja mielenterveyttä. Ja haluan, että kaikki päätöksenteko rakentuu vahvasti ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteiden varaan. 

Lähivuosina Euroopan tasolla käydään todennäköisesti  monia samanlaisia taisteluja kuin Suomessa nyt. Ne vaikuttavat keskeisesti siihen, millaisessa Suomessa, Euroopassa ja maailmassa tulevaisuudessa elämme. Siksi Euroopan parlamenttiin tarvitaan vahvoja tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta taistelevia päättäjiä!