Paavo Arhinmäki: Euroopan talouspolitiikkaa pitää muuttaa

Paavo Arhinmäki: Euroopan talouspolitiikkaa pitää muuttaa

Vasemmistoliiton puheenjohtajan vieraskynä.

Me Suomessa olemme kantapään kautta saaneet huomata, että sillä on väliä, minkälaista politiikkaa EU:ssa tehdään.

Suomalaisia ja eurooppalaisia on kuritettu jo yli viiden vuoden ajan finanssikriisillä ja siitä seuranneella reaalitalouden kriisillä. Pankkien, finanssilaitosten ja sijoittajien ahneuden sijaiskärsijöiksi ovat joutuneet tavalliset ihmiset ympäri Eurooppaa.

Tavalliset ihmiset eivät ole aiheuttaneet finanssikriisiä eikä kriisi ole johtunut, ehkä Kreikkaa lukuun ottamatta, ylisuureksi paisuneesta julkisesta taloudesta. Pankkeja ja omistajia on pelastettu, maksumiehinä ja -naisina ovat olleet kansalaiset kaikkialla Euroopassa.

paavo

Kuvaaja: Anders G. Warne

EU:n alueella on harjoitettu tiukka leikkaus- ja kuripolitiikka, joka on vain pahentanut Euroopan taloustilannetta. Kun on leikattu työttömyysturvaa, eläkkeitä ja palkkoja, on kansalaisten ostovoima laskenut, työttömyys lisääntynyt ja reaalitalouden kriisi vain pahentunut.

Ihmiset haluavat muutosta Euroopan politiikkaan. Vasemmisto tarjoaa tätä muutosta. Haluamme mm. laittaa veroparatiisit kuriin, finanssitransaktiot verolle, erottaa toisistaan talletus- ja investointipankit sekä vaadimme yrityksille maakohtaista kirjanpitoa.

Nämä ovat toimia, joilla voimme turvata hyvinvointivaltion rahoituspohjan ja huolehtia, ettei uusia finanssikriisejä pääse syntymään. Se on kaikkien tavallisten suomalaisten ja eurooppalaisten etu.

Meillä on loistava joukko ehdokkaita, jotka osaavat asiat ja uskaltavat vaatia muutosta. Li Andersson on yksi näistä ehdokkaista. Siksi kannattaa äänestää Vasemmistoa sunnuntaina 25. toukokuuta.

Paavo Arhinmäki
kansanedustaja, Vasemmiston puheenjohtaja