Li Andersson http://liandersson.fi Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson Sat, 08 Apr 2017 16:34:50 +0000 en-US hourly 1 Hallitus ei pysty takaamaan sote-yritysten verovastuu http://liandersson.fi/hallitus-ei-pysty-takaamaan-sote-yritysten-verovastuu/ Sat, 08 Apr 2017 16:28:27 +0000 http://liandersson.fi/?p=2228 Moni on kysynyt minulta, miten hallitus aikoo varmistaa isojen kansainvälisten konsernien verovastuun, kun ne hallituksen sote-mallin myötä saisivat vahvemman jalansijan sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Vastaus on, ettei hallitus voi sitä taata. Mikäli hallituksen sote-malli toteutuu entistä suurempi osa verovaroista menisi firmojen voittoihin ja hyvin todennäköisesti myös verosuunnitteluun. Pääministeri Juha Sipilä on väittänyt, että isojen sote-palveluita tarjoavien yritysten veronkierto ja verosuunnittelu estetään erillisellä “yhteiskuntavastuupykälällä” valinnanvapauslakiin.

Valtaosa terveysmarkkinoista on jo tällä hetkellä muutaman suuryrityksen hallussa, ja niiden rahoitusjärjestelyissä on aiemmin havaittu verovälttelyä. Vaikka yhteisöverojen välttely on ilmeisesti viime vuosina vähentynyt, eivät nykyiset pelisäännöt millään tavalla riitä takaamaan oikeudenmukaista veronmaksua.

Hallituksen mukaan yritysten keskeiset tilinpito- ja rahoitustietojen säädetään julkisiksi, minkä se katsoo riittävän verovastuun takaamiseen. Suomessa toimivien yritysten osalta nämä tiedot ovat jo pääosin julkisia. Ellei avoimuus koske koko kansainvälistä konsernia, ei tällaisella pykälällä ole mitään merkitystä.

Terveysjättien omistus- ja rahoitusrakenteet kulkevat usein monen veroparatiisin läpi. Jotta taustalla olevaa aggressiivista verosuunnittelua pystyttäisiin arvioimaan, tulisi kirjanpitotiedot julkistaa kaikkien näiden maiden osalta.

Vasemmistoliitto on jo pitkään vaatinut kattavien maakohtaisten kirjanpitotietojen julkistamispakkoa kaikille suuryrityksille toimialasta riippumatta. Puolue on perännyt myös verovastuuta koskevien valtion omistajaohjausperiaatteiden tiukentamista. Lisäksi esimerkiksi konserniavustusten verovähennysoikeutta tulisi edelleen rajoittaa, ja lähdeverotusta kehittää niin, ettei korkomaksujen kiertäminen onnistuisi nykyiseen tapaan.

Vaatimuksemme oikeudenmukaisesta sote-uudistuksesta voi allekirjoittaa tässä: http://sote.vasemmisto.fi/

]]>
Mina tankar är i Stockholm http://liandersson.fi/mina-tankar-ar-i-stockholm/ Fri, 07 Apr 2017 16:29:18 +0000 http://liandersson.fi/?p=2230 Mina tankar är i Stockholm och hos alla er som är där. Känner sorg och frustration över denna bedrövliga värld, och dessa fruktansvärda vanvettiga vålds- och terrordåd. Ta hand om varandra.

Jälleen kerran kuulemme järkyttäviä uutisia, tällä kertaa Tukholmasta.

Lehtitietojen mukaan kuorma-auto on ajanut väkijoukkoon ja tavarataloon kaupungin keskustassa. Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan menehtyneen ja useiden loukkaantuneen.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan keskustassa on liikkunut poliisiauto, josta on huudettu varoitusta ”terrori-iskusta”.

Hiljaiseksi ja surulliseksi vetää.

]]>
SOTE pitää tehdä hyvin, ei kiireessä http://liandersson.fi/sote-pitaa-tehda-hyvin-ei-kiireessa/ Wed, 05 Apr 2017 16:31:55 +0000 http://liandersson.fi/?p=2233 Sipilän hallituksen kaavailema palveluiden pakkoyhtiöittämis- ja ulkoistamismalli on saanut poikkeuksellisen laajaa kritiikkiä. Ei ainoastaan oppositio, vaan niin sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijat ja ammattijärjestöt kuin monet taloustieteilijät ovat esittäneet kritiikkiä hallituksen mallia kohtaan.

Valinnanvapauslainsäädännön lausuntokierros päättyi viime viikon tiistaina ja lakeihin jätettiin yli 600 lausuntoa. Monet isot kaupungit ja asiantuntijat kritisoivat mallia, koska se tulee nostamaan kustannuksia ja lisäämään kansalaisten välistä epätasa-arvoa. Mallissa on myös arvioitu olevan perustuslaillisia ongelmia, erityisesti kansalaisten tasa-arvoon liittyen.

Kritiikkiin olisi syytä suhtautua vakavasti, kun sitä esittää näin laaja joukko asiantuntijioita. Mutta mitä tekee hallitus? Pitää jääräpäisesti kiinni täysin epärealistista aikataulustaan, ja ainoastaan valtapoliittisista syistä.

Siitä huolimatta, että lausunnot Sipilän mukaan luetaan huolellisesti, ja lakiin tehdään tarvittavat muutokset, haluaa pääministeri saada paketin valmiiksi jo tällä viikolla! Viime lauantaina Sipilä myös vahvisti, että hallitus pitää kiinni tavoitteesta avata yli 10 miljardin markkinat suomalaisessa sosiaali- ja terveydenhuollossa kertaheitolla vuoden 2019 alusta. Tämä siitä huolimatta, että aikataulu on pidetty täysin mahdottomana. Viimeisimpinä arvostelijoiden joukkoon ovat liittyneet muun muassa Petteri Orpon johtama valtiovarainministeriö, Kansaneläkelaitos ja Raimo Sailas.

Ainoa syy, minkä takia hallitus kiirehtii uudistuksen kanssa valtavasta kritiikistä huolimatta, on valtapoliittinen. Kokoomus ei suostu luopumaan vaatimuksestaan myydä palvelut kavereilleen isoissa terveydenhuoltokonserneissa. Sipilä ja kumppanit ovat nyt sorvaamassa kokoomuksen ja keskustan terveydenhuoltojärjestelmää, kaikkien suomalaisten palveluiden parantamisen sijaan.

]]>
Rautalankaa sotesta – korjataan se, mikä ei toimi, mutta ei rikota sitä, mikä toimii http://liandersson.fi/rautalankaa-sotesta-korjataan-se-mika-ei-toimi-mutta-ei-rikota-sita-mika-toimii/ Tue, 04 Apr 2017 10:08:32 +0000 http://liandersson.fi/?p=2223
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen alkuperäinen lähtökohta oli korjata se, mikä ei toimi, mutta ei rikkoa sitä, mikä toimii.

 

Suomalainen terveydenhuolto ei kärsi kilpailun puutteesta. Vuoden alussa julkaistussa 35 eurooppalaisen maan vertailussa Suomen sairaanhoitojärjestelmä todettiin Euroopan kustannustehokkaimmaksi. Laatuvertailuissa sijoitus oli kahdeksas, eli Suomi päihitti palveluiden kaupallistamisessa kunnostautuneet maat kuten Ruotsi ja Iso-Britannia. Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä ei myöskään ole erityisen kallis, terveydenhuoltomenojen  osuus bruttokansantuotteesta on Suomessa Pohjoismaiden pienin.

 

Suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon suurin epäkohta on hoidon epätasa-arvo ja hoitoon pääsyn vaikeus erityisesti pienituloisille. Suomalaisen hyvinvoinnin kasvusta huolimatta terveyserot ovat pysyneet suurina, ja pienituloisimpien miesten elinajanodote on kasvanut vain hieman 90-luvun alun jälkeen. Työterveydenhuolto tarjoaa nopean hoidon pääsyn työssäkäyville, mutta eläkeläiset, pätkätyöläiset, työttömät ja lapsiperheet ovat kunnan tarjoamien palveluiden piirissä.

 

Vaikka löytyy paljon esimerkkejä erinomaisesti järjestetyistä kunnallisista sote-palveluista, kärsivät perustason palvelut jatkuvasta resurssipulasta, joka näkyy terveyskeskusten pitkinä jonoina ja korkeina asiakasmaksuina. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen maksaa tällä hetkellä noin 3500 euroa per asukas, josta vain noin 130 euroa menee terveyskeskusten avoterveydenhuoltoon. Terveyskeskuskäynnit ovat Suomessa vähentyneet kolmella miljoonalla 2000-luvun alusta ja sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut ovat Suomessa Pohjoismaiden korkeimmat.

 

Nämä ongelmat piti uudistuksessa ratkaista siirtämällä vastuu koko sosiaali- ja terveydenhuollosta yhdelle taholle. Näin on onnistuneesti jo tehty, muun muassa Kainuun sotessa ja Eksotessa. Kun vastuu niin sosiaalipalveluista kuin terveydenhuollosta on yhdellä taholla, voidaan luoda yhteistyömalleja, jotka huomioivat potilaiden moninaiset tarpeet. Jonosta ja toimipisteestä toiseen pompottamisen sijaan voidaan rakentaa lapsiperheille, pitkäaikaistyöttömille ja vanhuksille suunnattuja palvelukokonaisuuksia, joissa huomioidaan ihmisten erilaiset avun tarpeet. Samalla resursseja voidaan  siirtää raskaammasta erikoissairaanhoidosta perustasolle, sosiaalityöhön ja terveyskeskusvastaanottoon ja samalla lyhentää jonoja.

 

Hoidon saavutettavuutta parantaisi myös asiakasmaksujen alentaminen. Terveyskeskusmaksun poistaminen koko maassa maksaisi vain noin 40 miljoonaa, ja vähentäisi samalla byrokratiaa. Sote-uudistuksessa piti korjata se mikä oli rikki, ja luoda eheät palveluketjut, vahvemmat julkiset palvelut ja enemmän alueellista tasa-arvoa.

 

Nyt emme saavuta mitään näistä tavoitteista. Pakkoyhtiöittäminen ja –ulkoistaminen rikkoo palveluketjut. Maakunnan järjestämisvastuu ei riitä yhteistyön luomiseen, kun hoitoketjusta vastaavat henkilöt työskentelevät yksityisissä sote-keskuksissa, sote-keskusten alihankkijayrityksissä, maakunnan yhtiössä ja liikelaitoksessa. Kainuun sote ja Eksoten kaltaiset organisaatiot joutuvat pilkkomaan toimiviksi todetut järjestelmät.

 

Hallituksen järjestelmä, ohjaisi entistä suuremman osan palveluihin tarkoitetuista verovaroista yksityisten yritysten osinkojen, markkinoinnin ja lobbauksen rahoittamiseen. Mallin hyötyjät eivät ole eniten hoitoa tarvitsevati, vaan hyvin koulutetut, hyvinvoivat ja hyvin toimeentulevat potilaat, jotka jatkossa käyvät Mehiläisessä tai Terveystalossa kaikkien veronmaksajien piikkiin. Alueellinen tasa-arvo vähenee , kun yksityinen palvelutarjonta keskittyy isoihin kasvukeskuksiin ja niiden keskusta-alueille.

 

Saadaan järjestelmä, joka maksaa enemmän, mutta on vähemmän tasa-arvoinen eikä ratkaise mikään soten alkuperäisistä ongelmista. Sen sijaan turvataan yli 10 miljardin euron markkinat isoille terveyskonserneille. Pihlajalinnan toimitusjohtaja sanoi Bloombergille antamassaan haastattelussa sen selvästi: Suomeen avataan nyt ennennäkemätön siivu julkisista palveluista markkinoille, ja isot yritystoimijat näkevät siinä ison liiketoiminnan kasvattamisen potentiaalin.

 

Vasemmistoliitto on neljässä vuorokaudessa saanut yli 12 600 allekirjoitusta vetoomukseen oikeudenmukaisen sote-uudistuksen puolesta. Fiksut suomalaiset kannattavat kyllä potilaiden itsemäärämisoikeuden ja valinnan mahdollisuuksien lisäämistä, mutta eivät halua yksityistää nykyistä suurempaa osa palveluista.

Vasemmistoliitto on sitoutunut vahvistamaan sosiaali- ja terveydenhuoltoa pohjoismaisen hyvinvointimallin vahvuuksista käsin, ja tulemme siksi tekemään kaikkemme, jotta hallitus perääntyy yhtiöittämis- ja ulkoistamismallistaan.

]]>
Vasemmisto pitää duunareiden puolia http://liandersson.fi/vasemmisto-pitaa-duunareiden-puolia/ Mon, 03 Apr 2017 16:33:31 +0000 http://liandersson.fi/?p=2235 Kyllä, vasemmistoliitto on ainoa puolue, joka on vastustanut kilpailukykysopimusta. Suomi ei nouse kuusi minuuttia pitemmillä työpäivillä tai koulutuksesta ja osaamisesta leikkaamalla.

Lähihoitajien ja kirjastotyöntekijöiden lomarahojen leikkaaminen ei edesauta suomalaisen vientiteollisuuden kilpailukykyä pätkääkään. Se on epäoikeudenmukainen leikkaus, joka iskee jo valmiiksi pienipalkkaisiin työntekijöihin.

Timo Soini on tänään taas kerran todistanut, että kun EK:n herrat vaativat palkanalennuksia ja pienipalkkaiset lähihoitajat vaativat oikeuksiaan lomarahoihinsa, silloin perusuomalaiset seisovat tukevasti EK:n herrojen rinnalla duunareita kurjistamassa.

]]>
Vammaisten asumispalvelut surullinen esimerkki sote-palveluiden markkinaehtoistamisesta http://liandersson.fi/vammaisten-asumispalvelut-surullinen-esimerkki-sote-palveluiden-markkinaehtoistamisesta/ Tue, 28 Mar 2017 19:38:38 +0000 http://liandersson.fi/?p=2206 Suomessa kilpailutetaan sosiaali- ja terveyspalveluita jo nyt enemmän kuin muualla EU:ssa, ja hallituksen kaavaileman sote-uudistuksen jälkeen tahti vain kiihtyisi. Voittoa tavoittelevien suuryritysten markkinaosuus sen kuin kasvaa.

Ylen eilinen MOT-ohjelma oli hyvä esimerkki siitä, mitä markkinoiden ehdoilla meneminen tarkoittaa. Yksi kilpailutuksista eniten kärsineistä ryhmistä ovat vammaiset. Kuten MOT-ohjelmastastakin kävi ilmi, on heidän asumis- ja muiden palveluidensa kilpailuttaminen johtanut epäinhimilliseen kohteluun. Koti on lähtenyt alta, hoitajat vaihtuvat, kahvinjuontiakin rajoitetaan. Vammaisia tai heidän omaisiaan ei ole kuultu, kun elämän puitteet on pantu uusiksi.

”Osattomuus on tuottanut surua, pettymystä, ahdistusta ja stressiä”, kehitysvammaisten palvelusäätiön toimitusjohtaja Markku Virkamäki sanoo ohjelmassa.

Eduskunta käsitteli hankintalain uudistusta koko viime syksyn. Vasemmistoliiton linja oli, ettei vammaisten elinikäisiä palveluita tulisi altistaa voitontavoittelulle ja markkinakilpailulle. Jäimme kuitenkin vähemmistöön.

Hallituksen läpi ajama laki mahdollistaa jatkossakin vammaispalveluiden sekä muiden sosiaali- ja terveysalan erityspalveluiden kilpailuttamisen. Vaikka laatutekijöiden merkitystä vähän lisättiinkin, on hankintapäätös jatkossakin mahdollista tehdä halvimman hinnan perusteella.

Ministeri Lindströmin mukaan sote-palveluiden kilpailutusten vaikutuksista ei ole riittävästi tietoa. Onko hän keskustellut yhdenkään vammaisjärjestön kanssa? Kun heitä tapaa, käy hyvin nopeasti selväksi, että MOTin esimerkeissä ei ole kyse ei ole yksittäistapauksista. Asiantuntijalausuntojen mukaan vammaisten oikeuksia turvaavia erityislakeja ei ole noudatettu.

Vaikka uusi hankintalaki on huono, ei se kuitenkaan pakota kilpailuttamisiin ja vammaisten oikeuksien polkemiseen. Kunnilla on täysi vapaus järjestää palvelut muilla tavoin kuin kilpailuttamismenettelyllä. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi kuntien oma palvelutuotanto, suorahankinta, henkilökohtainen budjetointi tai muu vastaava järjestely.

Vastuu on siis kunnilla. Äänestämällä vasemmistoa, annat äänen puolueelle, joka on sitoutunut edistämään vammaisten oikeuksia palveluiden markkinaehtoistamisen sijaan.

]]>
Julkisen sektorin lomarahojen leikkaus on äärimmäisen epäoikeudenmukaista http://liandersson.fi/julkisen-sektorin-lomarahojen-leikkaus-on-aarimmaisen-epaoikeudenmukaista/ Mon, 27 Mar 2017 19:41:32 +0000 http://liandersson.fi/?p=2210 Vierailin eilen Jyväskylän kirjamessuilla, jossa juttelin kirjastotyöntekijän kanssa. Hän kertoi, että monien työkavereiden suuttumus kilpailukysopimuksesta on kesän lähestyessä kasvanut entuudestaan. Kirjastotyöntekijöiden työaikaa pidennettiin lisäämällä päivittäistä työaikaa kuudella minuutilla. Minuuteilla ei ole mitään merkitystä työpanoksen näkökulmasta, ja lisäys on aiheuttanut lähinnä vain hämmennystä.

Suurempi ongelma hänen perheelleen on kilpailukykysopimuksen yhteydessä päätetty lomarahojen leikkaus julkisen sektorin työntekijöille. Kirjasto-alalla palkat ovat todella pienet, ja lomarahojen leikkaus jättää loven perheen talouteen joka käytännössä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei ole varaa kesälomamatkaan. Hänen perheessään pohditaan nyt mahdollisuutta hakeutua liiton tukemalle lomalle, vaikka molemmat vanhemmat ovat työssäkäyviä.

Vasemmistoliitto vastusti ainoana eduskuntapuolueena kilpailukykysopimusta. On äärimmäisen epäoikeudenmukaista, että julkisen sektorin työntekijöitä rangaistaan tavalla, joka ei oikeasti vaikuta suomalaisen vientiteollisuuden kilpailukykyyn millään tavalla.

Julkisella sektorilla on muutenkin suurta epävarmuutta sote-uudistuksen takia. Se koskee noin 200 000 työntekijää, jotka sote-uudistuksen myötä siirtyvät maakuntien työntekijöiksi. Hallituksen yhtiöittämis- ja yksityistämissuunnitelmat koskevat myös kaikkia näitä työntekijöitä. Yhtiöittämismalli johtaa jatkuvan epävarmuuteen ja yt-neuvotteluiden kierteeseen. Yksityisen kilpailun kiristyessä on riski, että yritykset pyrkivät kasvattamaan voittojaan henkilöstömenoja vähentämällä. Ruotsissa voittoa tavoittelevien toimijoiden tuottamisssa palveluissa henkilöstömäärä on julkista sektoria vähäisempi ja Suomessa Attendo suunnittelee jo nyt hoitajien palkkojen laskemista jopa useilla sadoilla euroilla.

Suomalainen yhteiskunta ei toimi ilman hoitajien ja julkisen sektorin työntekijöiden arvokasta työtä. Heidän tekemän työn tärkeys ja vastuullisuus pitää näkyä myös työehdoissa ja palkkauksessa.

]]>
Pidätykset vakava osoitus demokratian tilasta Venäjällä http://liandersson.fi/pidatykset-vakava-osoitus-demokratian-tilasta-venajalla/ Mon, 27 Mar 2017 19:40:09 +0000 http://liandersson.fi/?p=2208 Venäjällä nähtiin viime viikonloppuna laajimmat protestiaallot vuosiin korruption takia.

HS raportoi itsenäisiin venäläislähteisiin nojaten 60 000 mielenosoittajasta eri puolilla Venäjää. Poliisi suhtautui mielenosoituksiin luvattomana ja otti kiinni vähintään satoja niihin osallistuneita.

Maanantaina korruptionvastainen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi vangittiin 15 vuorokaudeksi.

EU on jo tänään vaatinut Venäjää vapauttamaan kaikki mielenosoittajat, jotka ovat käyttäneet ilmaisunvapauttaan osoittamalla mieltään.

Myös Suomen johdon on syytä nostaa esiin kansalaisoikeuksien kunnioittaminen kun maamme johtajat ovat kahdenkeskeisessä vuoropuhelussa naapurimaamme johtajien kanssa. Tasavallan presidentti tapaa presidentti Putinin kuunvaihteessa.

]]>
Turussa vihreät ja kokoomus ovat eläneet sulassa sovussa http://liandersson.fi/turussa-vihreat-ja-kokoomus-ovat-elaneet-sulassa-sovussa/ Sat, 25 Mar 2017 20:46:20 +0000 http://liandersson.fi/?p=2212 Hieno kampanjointipäivä Turussa takana! Osallistuin vaalipaneeleihin vaalikadun avajaistapahtumassa, Turun Sanomien vaalipaneeliin Skanssissa sekä kulttuuritapahtumien järjestämiseen liittyvään keskusteluun Bar Ö:ssä.

Koulutuksesta puhuttiin paljon. Turussa pitäisi mielestäni tehdä sivistyspoliittinen ohjelma koulutuksellisen eriarvoisuuden vähentämiseksi ensi kaudella. Päivähoidon yksityistäminen on edennyt niin voimakkaasti, että kunnallisista päivähoitopaikoista on puutetta, ja jonot ovat olleet pisimpiä Turun itäisellä alueella. Turussa ongelmana on myös koulujen eriytyminen, johtuen muun muassa painotettujen erikoisluokkien määrästä. On todella tärkeää, että lähikouluperiaatteesta pidetään kiinni, samalla kun turvataan riittävät resurssit erityisopetukseen ja ryhmäkokojen pitämiseen kohtuullisina.

Huvitti myös, kun Ville Niinistö otti yhteen Petteri Orpon kanssa koulutusleikkauksista. En nimittäin muista _yhtäkään_ koulutuksen resursseja koskevaa äänestystä koko viime valtuustokaudelta, jossa Turun vihreät ja Turun kokoomus olisivat äänestäneet eri tavalla. Sulassa sovussa ovat Turussa elänneet, vaikka valtakunnan tasolla nyt ottavat yhteen.

]]>
Mistä rahat vasemmiston kuntavaalitavoitteisiin? Tästä: http://liandersson.fi/mista-rahat-vasemmiston-kuntavaalitavoitteisiin-tasta/ Fri, 24 Mar 2017 21:10:40 +0000 http://liandersson.fi/?p=2215 Tänään on taas kysytty, mistä rahat vasemmiston hyviin kuntavaalitavoitteisiin?

Esimerkiksi näin:

Terveyskeskusmaksun poistaminen koko maassa maksaa arviolta 40 miljoonaa euroa. Se on noin kuudesosa siitä rahasummasta (235 miljoonaa) mitä hallitus aikoo käyttää ylimääräiseen tuloverotuksen alennukseen maakuntauudistuksen yhteydessä.

Subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajauksesta sekä varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen kasvattamisesta saatavat säästöt ovat todella epävarmat, mutta tämänhetkiset arviot liikkuvat 60-70 miljoonan paikkeilla valtakunnallisesti. Tämä on noin puolet siitä rahasummasta (120 miljoonaa) mitä hallitus käytti suurituloisia suosivaan yrittäjävähennykseen, jolla ei hallituksenkaan mukaan tulee olemaan mitään merkittäviä työllisyyttä edistäviä vaikutuksia.

Varhaiskasvatuksen muuttaminen osittain maksuttomaksi 3-5-vuotiaille maksaisi yhteensä noin 300 miljoonaa. Se on melkein yhtä paljon, kun valtio leikkasi kuntien valtionosuuksia kilpailukykysopimuksen seurauksena, jotta kunnat eivät hyötyisi taloudellisesti julkisen sektorin työntekijöiden palkkojen leiukkauksista.

Sitten on niitä menolisäyksiä, joilla säästää rahaa. Rauman kaupunki on arvioinut säästävänsä 100 000 euroa vuodessa tarjoamalla maksutonta ehkäisyä alle 20-vuotiaille.

Turvallinen tulevaisuus ei ole utopia, se on arvovalintakysymys.

]]>