Tukijat

hameenanttilaLi on harvinainen kaveri: tietää, jaksaa ja uskaltaa!

– Jaakko Hämeenanttila, professori, Helsinki

 

 

KaarleHurtigMiksi Li?

Nuori, utelias, valveutunut

Mitä Suomessa tarvitaan?

Perustulo, uuden luomisen mahdollistaminen ja siihen kannustaminen, heikoimmista huolehtiminen ja eteenpäin auttaminen

– Kaarle Hurtig, toimittaja, Helsinki

 

Anna Kontula
Nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa puolue tarvitsee selkeäsanaisen ja selkeästi ajattelevan puheenjohtajan. Li hallitsee kummatkin.

– Anna Kontula, kansanedustaja, Tampere

 

palefaceMiksi Li?

Li edustaa kaikkia niitä arvoja joita koen, että Uuden Vasemmiston tulisikin edustaa. Hän on perehtynyt ja peräksiantamaton. Hän osaa keskustella älykkäästi ja provosoitumatta, silti hän argumentoi väkevästi ja ampuu alas höpöhöpön ja olkinuket.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Oikeiston leikkauspolitiikka on kolmen “ässän” hallituskauden aikana ryöstäytynyt lopullisesti käsistä. Sen eriarvoistava ja yhteiskunnan rakenteita kurjistava linja on pysäytettävä ja häikäilemättömän saksimisen aiheuttamat tuhot korjattava. Vasemmisto on tässä avainasemassa ja Li Andersson juuri oikea henkilö sen johtoon. Taistelu jatkuu!

– Paleface, artisti, Helsinki

 

TeemuMäkiMiksi Li?

Li on hyvä, koska hän on punavihreä. Osa vasemmistosta on ajanut itsensä umpikujaan lyhytnäköisellä viivytystaistelulla, jossa on liittouduttu suurpääoman tai savupiipputeollisuuden kanssa uskoen että sillä tavoin työpaikat säilyvät. Li ei ole mennyt siihen halpaan.

Mitä Suomessa tarvitaan?

– Pitää ottaa ilmastonmuutos ja kuudes sukupuutto todesta ja sen vuoksi jyrkästi vähentää kulutusta, eli saastuttamista ja uusiutumattomien (tai kovin hitaasti uusiutuvien) luonnonvarojen kulutusta. Se on periaatteessa helppoa: eläköön haittaverot!

– Pitää jakaa työt ja työn tulokset uudestaan, eli riittävän tasan koko väestön kesken. Nykyisellään työn tuottavuus kasvaa nopeasti mutta pääoman kasautuminen harvojen käsiin kasvaa vielä nopeammin. Tämän vuoksi yhä suurempi osa ihmisistä on talouden kannalta “”turhia””. Tätä ei kuitenkaan sellaisenaan pidä nielaista ja uskoa, sillä sivilisaation saavutuksen ovat koko ihmiskunnan yhteisten ponnistelun tulosta. Tällä hetkellä maailman 85 rikkainta ihmistä (tai 65, vähän laskutavasta riippuen) omistaa yhtä paljon kuin maapallon väestön köyhempi puolisko. Maailman väestön rikkain yksi prosentti omistaa puolet koko maailman vauraudesta. Nämä ovat faktoja. Vallitsevassa sadussa nämä faktat tulkitaan niin, että maailman 85 ahkerinta ja taitavinta ovat omin voimin luoneet yhtä paljon vaurautta kuin kolme ja puoli miljardia vähän laiskempaa ja tumpulampaa ihmistä yhteensä. Mikään ei kuitenkaan pakota meitä uskomaan sellaista satua. Kaiken voi nähdä toisin. Kaikki voi olla toisin.

– Teemu Mäki, taiteilija, Helsinki

 

miraauer
Miksi Li?

Tarvitsemme Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi johtajan, joka kuulee sekä kuuntelee ihmisten huolia ja ajatuksia. Tarvitsemme Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi johtajan, joka seuraa ja aktiivisesti kehittää vasemmistolaista ideologiaa antaen puolueelle mahdollisuuden kehittyä laajaksi kansanliikkeeksi. Li on oikea ihminen käymään vaadittavat julkiset kamppailut vasemmistolaisten tavoitteiden puolesta.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Oikeisto- ja työnantajahegemonia pitää murtaa ja hyvinvointi on jaettava oikeudenmukaisesti. Vasemmistolla on loistava potentiaali kasvaa Euroopan laajuiseksi liikkeeksi ja uudistua sekä uudistaa poliittinen päätöksenteko niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Tarvitsemme raikkaan ja innostuneen taistelevan vasemmistoliikkeen sekä joukkoliikkeen radikaalien uudistustavoitteiden taakse.

– Mira-Veera Auer, PAMin valtuuston jäsen, työläisaktivisti

 

suwiwestIstuvan hallituksen ajama politiikka vetää ihmisen epätoivoiseksi. Niin moni asia on vinksallaan; Suomen luonnon tulevaisuus, yhteiskunnan heikoimmista huolehtiminen, korruption, tuloerojen ja epätasa-arvon lisääntyminen. En ymmärrä miten on mahdollista ajaa alas hyvinvointiyhteiskunta ryminällä ja avoimesti. Tuntuu että maassamme rehottaa rakenteellinen korruptio ja hyvä veli -verkostot tuhoisin seurauksin. Vasemmistoliitto ajaa elvyttävää politiikkaa ja on ihmisten ja luonnon puolella. Jotta puolueen ääni saadaan kuuluviin se tarvitsee uskottavan ja karismaattisen arvojohtajan. Li Anderson on systemaattisesti osoittanut olevansa vahva argumentoija ja olevansa heikoimpien puolella. Häntä kuunnellaan ja seurataan laajasti. Uskon, että Li on oikea henkilö luotsaamaan Vasemmistoliittoa ja sitä kautta omalta osaltaan maatamme kohti parempia ja oikeudenmukaisempia aikoja.

– Suvi West, mediatyöläinen, Helsinki

 

Jani_Leinonen_In_Kiasma_PassportMiksi Li?

Li on suosikkini sekä yhteiskunnallisena teoreettikkona että käytännön toimijana. Li ei halua kutsua itseään aktivistiksi, koska se marginalisoi hänen laaja-alaista poliittista toimintaansa. Vien ajatuksen vielä pidemmälle: uskon että Li voi kasvattaa Vasemmistoliiton ulos siitä poliittisesta marginaalista, jossa sen katsotaan nyt olevan.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Suomessa pitää tapahtua ihan yksikertaisia juttuja, kuten lisätä valtavasti tasa-arvoa ja solidaarisuutta.


– Jani Leinonen, taiteilija, Helsinki

 

johannarojola
Li on aikaansaava ja asiantunteva nuori naispoliitikko. 90-luvun alusta saakka hyvinvointivaltiota on koko ajan purettu ja sadan vuoden aikana rakennettuja tasa-arvoistavia rakenteita rapautettu vedoten taloudelliseen ahdinkoon. Yhtäkään menetettyä etuutta ei ole saatu takaisin nousukausillakaan. Miksi? Koska kyse on ideologiasta, puhdasverisestä friedmanilaisesta uusliberalismista. Nykyhallitus on Suomen historian pahin, puhdasverinen tuhokapitalismin edustaja. On aika pysäyttää jo toista sukupolvea jatkuva eriarvoistumisen kasvu ja syrjäyttäminen ja ottaa uudelleen tavoitteeksi yksilöiden lähtökohtien eroja tasoittava politiikka. Se on pienessä maassa tutkitusti tie menestykseen. Tarvitsemme satsauksia koulutukseen ja tutkimukseen sekä tukea systeemin jalkoihin jääneille. Nämä ovat asioita, joita myös Li ajaa, suuressa ja pienessä mittakaavassa.

– Johanna Rojola, sarjakuvaneuvos, Helsinki

 

Mai_kampanjakuvaOlen tuntenut Lin vuosia ja työskennellyt hänen työparinaan muutaman vuoden ajan Vasemmistonuorissa. Li on yksi luotettavimmista tuntemistani henkilöistä politiikassa. Li on sitkeä, tiukkalinjainen ja hyvin asiaansa perehtynyt. Li omaa poliittisen vision ja on täysin omistautunut taistelemaan oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Lin kanssa olen kokenut voivani tehdä mielekästä ja vaikuttavaa politiikkaa. Ihmisenä Li on aito ja suoraselkäinen – ominaisuuksia, joita politiikassa toivoisi näkevän enemmänkin. Li edustaa uutta Vasemmisto ja ymmärtää liikkeemme mahdollisuudet ja potentiaalin. Li on osaltaan oikea henkilö muuttamaan tätä potentiaalia todelliseksi poliittiseksi voimaksi. Li kykenee saamaan tavoitteitamme läpi ja keräämään joukkoja. Siksi tuen Litä täysillä.

Haluan yhteiskunnan, joka on ihmisten yhdenvertaisuutta ja vapautta edistävä, eikä kaventava. Haluan yhteiskunnan, jossa luontoa sekä muita lajeja arvostetaan, eikä häikäilemättömästi tuhota. Ihmisten eriarvoisuus, luonnonvarojen ylikulutus ja laajamittainen väkivalta muita lajeja kohtaan kumpuavat samoista rakenteellisista ongelmista ja tietoisista poliittisista valinnoista. Meillä on kaikki mahdollisuudet tehdä toisin; toteuttaa poliittisia päätöksiä, jotka vähentävät eriarvoisuutta ja säilyttävät monimuotoista luontoa. Meillä on velvollisuus ottaa ympäristö- ja resurssikriisit tosissaan ja toimia niiden ratkaisemiseksi. Minulle se tarkoittaa politiikkaa, jonka avulla teemme maailmasta inhimillisemmän ja kestävämmän. Vasemmisto kokonaisvaltaisimmalla tavalla yhdistää nämä tavoitteet.

– Mai Kivelä, toiminnanjohtaja, kansalaisaktivisti, Helsinki

 

jaanasaaranenTarvitsemme vahvempaa ja näkyvämpää vasemmistopolitiikkaa. Promilleluokan rikkaat johtavat Suomea käärien valtion verorahat yksityistämällä omiin liiveihin ja veroparatiiseihin. Siihen on tultava loppu! Suomessa on heikommassa asemassa ja köyhiä ihmisiä paljon. Heidän elintasonsa ja elinolojen parantaminen on vasemmiston tehtävänä. Li Andersson on osoittanut olevansa selkeä puheinen ja suoraryhtinen viemällä asioita eteenpäin eduskunnassa. Hän on myös ottanut heikennyksiä ja kipeitä asioita esille ja etsinyt niille ratkaisuja sekä osannut myös perustella puheitansa ja poliittista linjaansa. Li ”nauttii” kannatusta yli puoluerajojen ja hänen taakseen on helppo saada äänestäjiä eri ryhmistä. Li on rohkea ihminen , joka kulkee etujoukossa ja häntä on helppo seurata.

– Jaana Saaranen, koulutussihteeri

 

Mike_Pohjola_kasvokuva.jpgLiikkuva Li liittää liinatukat ja liituraidat liigaksi liikoja liiraamatta. Liikuttuvat liitoksistaan Lin liidatessa liikennepolitiikasta ja liito-oravista. Liioittelematta: Li!

Mike Pohjola, kirjailija

 

13162562_10153671206100749_945045277_nElämme typerää ja julmaa aikaa. Typeryydelle ja julmuudelle vaaditaan vastavoimaa. Li Andersson on juuri sellainen.

– Juri Nummelin, kirjailija, Turku

 

Photoshoot with Jamie MacDonaldMiksi Li?

Li has been both consistent and courageous in her politics, which are largely supporting civic activism, freedom, and accountability of the state and citizens towards each other.

Mitä Suomessa tarvitaan?

A living wage (perustulo) might be the best economic experiment of the 21st century. We should be working less for capital, and more towards the betterment of us all.

– Jamie McDonald, standup-koomikko, Helsinki

 

suorantaMiksi Li?

Minun valintani Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi on Li Andersson, koska hän on humaani yhteiskuntaa oikeudenmukaiseksi taidolla muokkaava vasemmistolainen. Li vakuuttaa laaja-alaisuudellaan. Hänellä on kyky hankkia ja hallita tietoa sekä ajatella toisin vakiintuneiksi luultuja toimintoja ja yhteiskunnallisia rakenteita.

Luotan siihen, että Li tuo vasemmistonuorten johtamiskokemuksellaan puolueen johtamiseen kollektiivisia toimintatapoja, jotka mahdollistavat vasemmiston poliittisen voiman kasvun kaduilla ja kabineteissa. Li Anderssonissa on karismaa, joka on syytä ottaa vasemmiston täysmittaiseen käyttöön.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Avainsana on luottamus. Ihmisten luottamus yhteiskuntaan on palautettavissa vain pyrkimällä vallan vaihtoon vasemmalle. Vasemmiston on purettava vaihtoehdottomuuden ja talouskurin välttämättömyyden retoriikka. Vasemmiston on tarjottava tilalle yhä taitavammin omia sosiaalisesti oikeudenmukaisia arvoratkaisuja.

– Anu Suoranta, VTT, työelämän tutkija, puoluevaltuuston jäsen, Helsinki

 

juhapekkatapani_heikkinen

Mitä Suomessa tarvitaan?

Talouspoltiikka pitää muuttaa läpinäkyvämmäksi ja avoimemmaksi. Kaikille pitää maksaa työstään kohtuullinen palkka, mutta järjettömien, ihmisen hahmotuskyvyn sumentavien omaisuuksien haaliminen on estettävä. Tasaisempi tulonjako tulee auttamaan pitkällä aikajänteellä meitä kaikkia, niin köyhiä kuin rikkaitakin. Pienyrittäminen ja itsensätyöllistäminen on tehtävä houkuttelevammaksi ja samaan aikaan kansainvälisten suuryritysten epäreilua ja epäeettistä toimintaa tulee tutkia ja verottaa entistä enemmän.

Miksi Li?

Valkoisen keski-ikäisen heteromiehen tyrannian aika on ohi. Siksi Li.

– Juha Pekka Tapani Heikkinen, yrittäjä/muusikko, Helsinki

 

hulda_huima

Miksi Li?

Li on sellainen ihminen, joka taistelee tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Hän tuo selkeästi esille Vasemmiston tavoitteet ja nauttii laajaa kannatusta ja kunnioitusta yli puoluerajojen. Hän on täysin periksiantamaton, ei tavoittele henkilökohtaista kunniaa, vaan yhteistä etua, hän tekee paljon ja tunteella. Luotan Lihin sataprosenttisesti ja hän olisi mielestäni ehdottomasti paras valinta puheenjohtajaksi.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Toivoisin, että ihmiset alkaisivat näkemään muut ihmiset ympärillään samanlaisina ja samanarvoisina ja tätä kautta haluaisivat muuttaa yhteiskuntaamme tasa-arvoisemmaksi ja paremmaksi elää. Olen erittäin huolissani sekä siitä, kuinka luokkaerot ja muukalaisviha ovat kasvaneet ja yleinen ilmapiiri on muuttunut paljon uhkaavammaksi ja negatiiviseksi, että siitä kuinka ihmisten, luonnon ja eläinten kustannuksella ollaan valmiita ylläpitämään kestämätöntä kapitalistista talousjärjestelmää. Yhteiskuntamme tarvitsee sellaisia ihmisiä, jotka puhuvat oikeudenmukaisuuden, hyvinvointivaltion ja ympäristön puolesta.

– Hulda Huima (Minna Kallinen), muusikko, Helsinki

 

sinikka_säijäläOlen toiminut 40 vuotta lastensuojelun ja päihdehuollon sosiaalityöntekijänä. Työssäni olen nähnyt kuinka aikanaan vasemmiston ponnistuksin rakennettu hyvinvointivaltio on kulma kulmalta tietoisesti tuhottu, kiitos kapeakatseisen ja lyhytnäköisen uusliberalismin voittokulun. Tähän on tultava muutos! Suomi tarvitsee Li Anderssonia: radikaalia puna-vihreää vasemmistolaista, jonka kuuluva ja mitäänpelkäämätön ääni puolustaa heitä, joita kukaan muu ei. Köyhiä, syrjäytettyjä, maahanmuuttajia ja muita vähäosaisia, joille ei Suomesta Lin veroista edunvalvojaa löydy. Ääni Li Anderssonille on siis ääni oikeudenmukaiselle Suomelle ja sille, että välitämme toinen toisistamme – emme vain taloustilastojen, troikkien tai muiden kautta, vaan solidaarisuudella! Li on enemmän ihminen kuin ammattipoliitikko. Hän siis ymmärtää elämää sisältä. Se on asia josta useat politiikan ammattilaiset ovat varsin etäällä.

– Sinikka Säijälä, sosiaalityöntekijä/eläkeläinen, Mäntsälä

 

13170090_10153486138777539_1676866648_oMiksi Li?

Kannatan Litä Vasemmiston puheenjohtajaksi, koska hänellä on katse tulevaisuuteen päin ja hän on halukas kehittämään puoluetta siihen suuntaan, että vasemmiston näkemykset saadaan suuren yleisön tietoon. Lillä on myös pokkaa! Hän uskaltaa ja useimmiten se kannattaa. Nuori, vahva nainen Vasemmiston johdossa, on se mitä minä tahdon nähdä!

Mitä Suomessa tarvitaan?

Luokkayhteiskunta pitäisi tasapäistää ja eriarvoisuus loppua. Rajapolitiikkaa pitäisi helpottaa ja ihmisten maahanmuuttaminen tehdä mahdolliseksi myös pienituloisille. Verot pitäisi jäädä Suomeen myös rikkailta ja yrityksistä. Veroja pitäisi maksaa tasa-arvoisemmin, siten että myös pääoma osallituu yhteisiin talkoisiin. Jatkuva yhtiöittäminen ja yksityistäminen tulee saada loppumaan. Esimerkiksi koulutusta ja terveydenhuolta ei pitäisi yhtiöittää.

– Heidi Auvinen, kätilöopiskelija, äiti, puoluehallituksen jäsen, Helsinki

 

elias_krohnMiksi Li?

Li on rohkea, sanavalmis ja asioihin perehtynyt. Erityisesti arvostan hänen talouspoliittista harrastuneisuuttaan. Työ muutoksen puolesta tehdään porukalla, mutta mediayhteiskunnassamme tarvitaan myös yksittäisiä kasvoja edustamaan ja tuomaan esiin vaihtoehtoa nykymenolle. Li on tällaiseen rooliin oiva valinta.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Nykyinen hallituksemme on miltei jokaisella elämänalueella tuhoamassa yhteiskuntamme perustaa: koulutusta, sivistystä, sosiaali- ja terveyspalveluita, sosiaaliturvaa, työllisyyttä, kansallisomaisuutta, joukkoliikennettä, luontoa, ulkopoliittista vakautta ja rauhaa… Nyt tarvitaan täydellinen suunnanmuutos ennen kuin mikään positiivinen kehitys on mahdollista. Pienen kansan ainoa voima on sen sivistyksessä ja siinä, että ketään ei syrjäytetä vaan kaikki pääsevät osallistumaan, kouluttautumaan ja kehittämään itseään yksilöllisinä persoonina ja yhteiskunnan jäseninä.

– Elias Krohn, journalisti, Helsinki

 

juha.saijalaMiksi Li?

Poliittinen kenttä kaipaa Li Anderssonin kaltaisia solidaarisuuden ja tasa-arvon puolestapuhujia. Hän ottaa rohkeasti kantaa ja on oikea ihminen taistelemaan yhteiskunnan eriarvoistumista vastaan. Kaikella voimalla radikaalia punavihreää politiikkaa ajava Li Andersson on ainoa oikea valinta puheenjohtaksi nyt raakojen oikeistolaisten tuulten puheltaessa ja kiduttaessa vähäväkisiä. Hän tarjoaa sille mahtavan vastuksen ja on jo näyttänyt tässä terävät kyntensä.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Todella isoja kysymyksiä onkin vain yksi: jatketaanko yhä tuhoisammalta vaikuttavalla leikkauspolitiikan ja talouskurin tiellä vai vedetäänkö johtopäätökset ja pyritään kurjistumisen kierteeseen alistumisen sijaan rakentamaan jotain uutta: reilumpaa, tasa-arvoisempaa ja enemmän hyvinvointia tuottavaa yhteiskuntaa.

Ensimmäistä strategiaa kannattavat voimat ovat nyt mellastamassa maassamme ja myymässä sitä kuinka vain parhaaksi osaavat. Tarvitaan muutosvoimia ja uusia, tuoreita päättäjiä, jotta tästä noidankehästä päästään irti. Päättäjiä, jotka eivät ole veroparatiisikapitalistien ja heidän lobbareidensa talutushihnassa. Meidän on muutettava maa ja maailma jälleen solidaariseksi, kaikista pienintäkin ihmistä arvostavaksi ja välittäväksi.

– Juha Säijälä, toimittaja/tuottaja, Helsinki

 

iida_leppänenMiksi Li?

Li on sanavalmis, älykäs ja tarmokas. Ei hyssyttelijöitä eikä huijareita, vaan rehellisiä, empaattisia ihmisiä huolehtimaan meidän kaikkien asioista.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Jotain on kyllä tehtävä meidän mädälle yhteiskuntajärjestelmälle ja päättäjille. Rehellisyyttä, saatana! Onks se liikaa vaadittu!

– Iida Leppänen (Iida Umpikuja), muusikko, Helsinki

 

ari_alapartanenMiksi Li?

Lillä on kyky käydä yhteiskunnallista keskustelua syvällisellä tasolla ja hän pystyy vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen. Hänellä on näkemystä. Li tekee politiikkaa, joka ratkaisee tavallisten kansalaisten ongelmia eikä keskity ajamaan vain tietyn eturyhmän asiaa.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Yhteiskuntaa pitäisi muuttaa oikeudenmukaisemmaksi, joka perustuisi rahan vallan sijaan kestävemmille arvoille. Jokaisella ihmisellä täytyisi olla mahdollisuus tavoitella hyvää elämää. Edistämällä solidaarisuutta, demokratiaa ja ihmisoikeuksia päästään lähemmäksi tuota tavoitetta.

– Ari Alapartanen, Vartija/MMK, Järvenpään Vasemmiston puheenjohtaja, Järvenpää

 

12999741_10201649910487644_1176169242_oTuen Li Anderssonia koska hänellä on taito argumentoida ja hänen arvonsa kohtaavat omaani. Puheenjohtajan pitää olla sanavalmis ja seistä sanojensa takana. Tätä juuri Li tekeekin. Vasemmisto kaipaa myös uudenlaisia keinoja viedä viestiä eteenpäin ja luulen että Li on oikea henkilö tähän.

Yhteiskunnassamme pitää tapahtua muutosta. Jatkuva leikkaaminen ja köyhien kyykyttäminen ei edistä tasa-arvoa saatika paranna yhteiskuntaamme. Eläkeikiä nostellessa yhä vanhemmat ihmiset joutuvat pysymään työelämässä ja yhä enemmän nuoria on vailla työpaikkaa. Jos saisimme eläkeikää tiputettua, eläkekaton max. eläkkeille niin näin saataisiin tasattua eläkkeitä enemmän saavilta vähemmän saaville. Vahvan tehtävä on tukea heikompia. Emme ole vain yksilöitä vaan olemme yhteisö. Suomen yhteiskunta.

– Chau Nguyen, pääluottamusmies, Vantaa

 

Li on älykäs, vahva, osaava poliitikko, joka ajaa tehokkaasti tärkeitä asioita ja puolustaa aktiivisesti heikompaa. Nuorella voimalla, asiantuntevuudella ja asioita kohtimenemisellä tehdään muutoksia.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Ihmisten tulisi olla tasa-arvoisia. Köyhempien elinoloja pitäisi helpottaa. Ja esimerkiksi uusi itsensätyöllistävien työttömyysturvalain muutos tulisi tarkentaa freelancereita ymmärtävämmäksi. Lisäksi ympäristön suojeluun ja ilmastonmuutoksen ehkäisyyn on tartuttava kaikilla tasoilla. Uusiutuva energia on tätä päivää – kivihiilestä ja ydinvoimasta on pyrittävä eroon.

– Minka Kuustonen, näyttelijä, Helsinki

 

Miksi Li?

Li on ainoa vaihtoehto puheenjohtajaksi. Tuo uskottavuutta ja omaa kyvyn tehdä mielipiteensä selväksi.

Mitä Suomessa tarvitaan?

Kaikki pitää saada maksamaan veronsa Suomeen, muuten kurjuus jatkuu. Uskon, että Li kykenee yhdistämään voimat ja savuttamaan tavoitteen

– Jukka Nissinen, pääluottamusmies, Kerava

 

Li on osoittanut kyvykkyytensä puolustaa vasemmistolaisia arvoja. Selkeäsanainen, asioista perillä ja hyvä argumentoija, joka osaa perustella vastakkaisten väitteiden heikkoudet. Globaalia kapitalismia pitää saada hillittyä. Talouskasvua saa muillakin keinoilla kuin ihmisiä orjuuttamalla. Työelämän pelisääntöjen rikkominen tulee saada sanktioida. Sosiaalietuudet pitää turvata kaikille, huomioiden erityisesti lapset, nuoret, ikääntynet ja ylipäänsä ne, jotka eivät kykene huolehtimaan omastaperustoimeentulostaan. Tavoitteena pitää olla tasapuolisesti kohteleva yhteiskunta.

– Marja Finska-Hernetkoski, tarkastaja, Lahti

 

KAIKKI TUKIJAT:

Aleksanteri Repo Vasemmistoliiton kaakkois-suomen piirin puheenjohtaja, Kotka/Kouvola
Anna Kontula Kansanedustaja, Tampere
Anna Mäkipää Turun Vasemmiston puheenjohtaja,Turku
Anna Vuorjoki Kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän 1. vpj, Helsinki
Anne Järvinen Aluesihteeri, Tampere
Anni Ahlakorpi Vasemmistonuorten puheenjohtaja, Helsinki
Anu Suoranta Tutkija, Helsinki
Ari Alapartanen  Vartija/MMK, Järvenpään Vasemmiston puheenjohtaja, Järvenpää
Bruno Jäntti Tutkiva toimittaja, Helsinki
Chau Nguyen Pääluottamusmies, Vantaa
Dan Koivulaakso Kaupunginvaltuutettu/JHL:n sopimustoimitsija, Helsinki
Eija Rantanen Aluesihteeri, Lahti
Elias Krohn  Journalisti, Helsinki
Erkki Laukkanen SAK:n ekonomisti, puoluevaltuutettu, Mäntsälä
Hannu Siira Pääluottamusmies, Vantaa
Heidi Auvinen Kätilöopiskelija/puoluehallituksen jäsen, Helsinki
Henrik Nyholm Puoluevaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, Helsinki
Hulda Huima (Minna Kallinen)  Muusikko, Helsinki
Iida Leppänen (Iida Umpikuja)  Muusikko, Helsinki
Jaakko Hämeen-Anttila Professori, Edinburgh
Jamie McDonald Stand up -koomikko, Helsinki
Jani Leinonen Taiteilija, Helsinki
Janne Hernesniemi Puolueosaston puheenjohtaja/järjestöopettaja, Helsinki
Janne Nickström Ammattiosaston puheenjohtaja, Sipoo
Jari Eronen HK Scan työsuojeluvaltuutettu, Vantaa
Johanna Rojola Sarjakuvaneuvos, Helsinki
Joona Mielonen Kotkan vasemmistoliiton puheenjohtaja, apulaisohjaaja, Kotka
Joonas Tuomivaara PAM – kesklaisten ammattiosasto 007 vpj., Helsinki
Joonatan Virtanen Väitöskirjatutkija, puoluehallituksen jäsen, Helsinki
Juha Pekka Tapani Heikkinen  Yrittäjä/muusikko, Helsinki
Juha Säijälä  Toimittaja/tuottaja, Helsinki
Juhani Lohikoski Koulutuspäällikkö, Keravan vasemmistoliiton puheenjohtaja, Kerava
Julma H Rap-artisti, Helsinki
Juri Nummelin Tietokirjailija, Turku
Kaarle Hurtig Toimittaja, Helsinki
Kalle Lamberg Näyttelijä, Helsinki
Kari Uusikumpu HKL:n pääluottamusmies, Järvenpää
Laura Piippo väitöskirjatutkija/puoluevaltuuston jäsen, Jyväskylä
Maarit Uusikumpu Toimituspäällikkö, puoluevaltuutettu, Järvenpää
Mai Kivelä Toiminnanjohtaja, kansalaisaktivisti, Helsinki
Marja Finska-Hernetkoski Tarkastaja, Lahti
Markku Mutka Pääluottamusmies, Kirkkonummi
Markus Korjonen Lapin vasemmistoliiton 2. varapuheenjohtaja, puoluevaltuuston jäsen, Rovaniemi
Matti Vesa Volanen Emeritustutkija/Keski-Suomen vasemmiston varapuheenjohtaja, Jyväskylä
Meeri Koutaniemi Valokuvaaja, Helsinki
Mike Pohjola Kirjailija, Helsinki
Minka Kuustonen Näyttelijä, Helsinki
Minna Sumelius Yhteisöpedagogi, freelancerjournalisti, kasviskokki, Turku
Niina Kari Kurssisihteeri, Jakomäen vasemmiston taloudenhoitaja, Helsinki
Nissinen Jukka Pääluottamusmies, Kerava
Noora Laak Kallion vasemmiston puheenjohtaja, Helsinki
Olavi Uusivirta Muusikko ja näyttelijä, Helsinki
Olli Hallikas Pääluottamusmies, Helsinki
Olli Ketola Yrittäjä, puoluevaltuuston varajäsen, Alajärvi
Paleface Artisti,Helsinki
Pasi Nissilä Pääluottamusmies, Lahti
Pekka Luoma Ammattiosaston puheenjohtaja, Vantaa
Pekka Ristelä Palkansaajajärjestöjen EU-edustuston johtaja, Bryssel
Pertti Aaltovirta Pääluottamusmies, Vantaa
Petra Malin Johtava sosiaalityöntekijä, varavaltuutettu, Helsinki
Petri Pelkonen Yrittäjä, Vantaa
Pyry Urhonen Vasemmistoliiton koulutus- ja tiedepoliittisen työryhmän puheenjohtaja, Tampere
Päivi Uljas Tutkija, Helsinki
Sami Muttilainen Kaupunginvaltuutettu, lähiöaktiivi, Helsinki
Sampo Villanen Vaikuttamis- ja vapaaehtoistoiminnan päällikkö, Helsinki
Sirpa Martens Työnohjaaja, Keski-Suomen Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, Äänekoski
Suvi West Mediatyöläinen, Helsinki
Syksy Räsänen Fyysikko, Helsinki
Taija Roiha Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja, Helsinki
Teemu Mäki Taiteilija, Helsinki
Teppo Eskelinen Tutkija, Helsinki
Tiina Heikkilä Varavaltuutettu, Tampere
Timo Mykrä Imatran vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, Imatra
Timo Vuorensola Ohjaaja, Helsinki
Toni Hamutta Pääluottamusmies, Helsinki
Varpu Jutila Kaupunginvaltuutettu, Tampere
Veijo Kukkonen Aluesihteeri, Kuopio
Veikka Lahtinen Toimittaja, Helsinki
Vesa Korkkula Filosofian ja elämänkatsomustiedon opettaja, Helsinki
Ville Jankeri Ohjaaja, Helsinki
Ville Kari Aluetoimitsija, Jakomäen vasemmiston puheenjohtaja, Helsinki
Ville Vatka Pääluottamusmies, Vantaa